Kildevandskølere – giv dine medarbejdere nem adgang til friskt vand

Drikkevandskøler

I Skandinavien har vi alle adgang til rent drikkevand fra vores almindelige vandhane. Vi danskere har dog desværre tendens til at glemme at værdsætte vores rene drikkevand, da vi gerne indtager væske på anden vis som eksempelvis gennem kaffe, te og sodavand.

Gør vandet til det lette valg for dine medarbejdere

En voksen krop har generelt brug for 2,5 liter væske om dagen, hvoraf vi får cirka 1 liter væske gennem vores mad. De resterende 1,5 liter væske bør primært komme fra vand, men på en lang arbejdsdag vælger mange desværre at indtage eksempelvis kaffe eller sukkerholdige væsker i stedet. Som arbejdsgiver kan du gøre væskevalget lettere for dine medarbejdere ved at indkøbe og opstille en lækker kildevandskøler, som bør stilles et strategisk sted på kontoret. Mange uformelle snakke sker typisk ved kaffemaskinen, men det nye uformelle mødested kan sagtens blive ved kildevandskøleren.

Fordelene ved en kildevandskøler

Mange betvivler kildevandskølerens positive effekt, da vi jo har vores rene drikkevand i alle vandhaner. Dine medarbejdere kan hente vand i køkkenet, hvis de har adgang til dette, men er de eneste vandhaner lokaliseret på badeværelset, så er det nok mindre oplagt for dine medarbejdere at hente vand der. Den strategisk placerede kildevandkøler er derfor i stand til at gøre vandet til det lette valg, når dine medarbejdere er tørstige. Desuden indeholder vandkøleren kildevand i høj kvalitet, hvor de mange mineraler og ingen tilsætningsstoffer vil gavne dine medarbejderes sundhed foruden de sukkerholdige drikke og andre typer af usunde væsker, som de undgår takket være, at de drikker vand fra kildevandskøleren i stedet for.

Giv hver medarbejder en glasflaske

Ligesom at kildevandskøleren bør have en god placering, så bør glassene, bægrene eller flaskerne til vandet også nøje udvælges. Ved almindelig vandkølere står der typisk adskillige mindre plastikglas ved siden af, hvor det vil kræve mange ture til vandkøleren for at dække det daglige væskeindtag. Det er desuden heller ikke en miljørigtig løsning at tage et nyt plastikglas hver gang, at vandkøleren benyttes. Af den grund bør du som arbejdsgiver give alle dine medarbejdere en glasflaske hver, så glasflasken kan tages med tilbage til skrivebordet og dække væskebehovet et par timer frem. Glasflasken er både god for miljøet og dine medarbejders sundhed, da dine medarbejdere ikke bliver udsat for unødvendige stoffer, som ellers er at finde i plastflasker. Til de kunder, som benytter kildevandskøleren enten på kontoret eller i receptionen, kan der med fordel indkøbes nedbrydelige drikkebægre hos det miljørigtige firma Water For Life, som leverer kildevandskølere og kildevand med øje for både miljø og sundhed.

 

Water For Life

Strandvejen 124

2900 Hellerup

49 70 44 70