Sådan kan du rekruttere smartere

Rekruttering

Hvis du arbejder i HR eller på anden vis sidder med ansvaret for at rekruttere medarbejdere, ved du sikkert også, hvor langtrukken og ressourcekrævende rekrutteringsprocessen kan være. Og måske har du undret dig over, om der mon ikke er en smartere måde at rekruttere på. Og jo, det er der. For i dag findes der online rekrutteringssystemer, som er dedikerede til at lette arbejdet med at finde de rette kandidater. Læs med her, og bliv klogere.

Sådan gør du det nemmere for kandidaterne at ansøge

Flere af de rekrutteringsløsninger, der findes på markedet, gør det muligt for kandidaterne at markere eventuelle kvalifikationer, som er relevante for at kunne bestride den stilling, de søger. Det vil i nogle systemer også være muligt at integrere oplysninger fra sociale medier som LinkedIn og Facebook, og dermed behøver ansøgeren ikke at bruge tid på at vedhæfte CV og andre relevante fakta, som kan indgå i bedømmelsen, hvis de allerede figurerer andetsteds online

Gør udvælgelsesprocessen smartere

Digitale rekrutteringssystemer kan altså være fordelagtige for ansøgerne – men i særdeleshed også for arbejdsgiveren. For når ansøgeren markerer relevante kvalifikationer, frasorterer rekrutteringssystemet selv alle de ansøgere, som ikke har de nødvendige kompetencer.

Hvis du selv har haft den tvivlsomme fornøjelse af at bladre igennem en uoverskuelig bunke af ansøgninger i jagten på den rette kandidat, ved du også, hvor tidskrævende det er – ikke mindst hvis halvdelen af ansøgerne mangler de nødvendige faglige egenskaber.

En af fordelene ved digitale rekrutteringssystemer er, at de selv udvælger kandidater, der har de kvalifikationer, I har behov for. Hvis det for eksempel er et krav, at ansøgeren har truckcertifikat og stort kørekort, behøver du ikke at bruge tid på at gennemgå ansøgninger fra kandidater, som ikke har.

Sådan gør du administrationen smartere

Der er dog ikke kun udvælgelsesprocessen, der lettes ved at anvende et elektronisk rekrutteringssystem. De administrative aspekter af rekrutteringen kan nemlig også gøres væsentligt mindre tids- og ressourcekrævende. Nogle af de løsninger, der er på markedet, sender eksempelvis selv svarmails til samtlige ansøgere. Det vil i nogle tilfælde også være muligt for ansøgerne selv at booke tid til jobsamtaler, så medarbejderne i HR-afdelingen ikke behøver at bruge krudt på det logistiske arbejde med at koordinere samtaler.

Hvis du finder det rette elektroniske rekrutteringssystem, vil det desuden være muligt at tilgå systemet via både pc, mac, mobil og tablet. Det betyder, at du altid kan arbejde med dine ansøgninger og få overblik kandidaterne – uanset om du befinder dig på arbejdspladsen, i toget eller hjemme i stuen.

Elvium
Pilestræde 10, 1.
1112 København K
71 99 28 60