Maler du selv – her er fire råd

Maler Storkøbenhavn

Mange personer har sikkert kastet sig ud i at male hjemmet – enten forberedt eller uforberedt. Det forberedende arbejde, inden selve malerarbejdet skal udføres, har afgørende betydning for det endelige resultatet, og det er af den grund meget vigtigt, at du er godt forberedt inden, at du kaster dig ud i at male hjemmet. Du kan blive bedre forberedt til at male selv ved at følge disse fire råd fra en populær maler i København, som har stor erfaring med at male alle slags boliger såvel som alle slags overflader – både indvendigt og udvendigt.

  1. Udfør det forberedende arbejde

Nedslibning af fladen, rengøring af området og afdækning af gulvet skal der altid huskes på. Det er vigtigt at klargøre det område, som der skal males på for at sikre, at malingen kommer ordentlig på for at opnå et pænt og holdbart resultat, så der hverken er buler eller risiko for hurtig afskalning af malingen.

  1. Vælg den rette farve

Valg af farve er svært, og endnu sværere er det samtidigt at medtænke nuance og glans i forhold til rummets størrelse, funktion og lysindfald. Her kan du eksempelvis selv afprøve nogle forskellige slags malinger ved at male mindre områder med små bøtter af maling, som typisk er mulige at købe som prøver hos en forhandler af maling. Det kan dog stadig være svært at forestille sig malingens effekt uden, at hele rummet er malet. Hos en forhandler af maling kan du – om du maler selv eller ej – få vejledning fra en idérig maler på Østerbro, som kan komme med gode råd til, hvordan du får udnyttet rummets potentiale fuldt ud.

  1. Køb de rette redskaber

Malingens udseende afhænger af hvilken slags flade, der males på, og hvilke slags redskaber, som bruges til dette. En pensel og en malerrulle giver et forskelligt resultat, hvilket bør medtænkes før, at du begynder at male selv. Her skal du også huske at påføre malingen med samme metode, så der kommer et ensartet resultat, når malingen tørrer.

  1. Overhold de anbefalede tørretider

På malingbøtter er der angivet en anbefalet tørretid, og det er vigtigt, at du overholder denne tørretid inden, at der påføres endnu et lag. Der er blandt andet risiko for, at malingen klumper eller forskubbes, hvis du er for utålmodig. Du bør samtidigt huske på, at det er vigtigt at lufte grundigt ud både under selve malerarbejdet, under tørretiden og i dagene efter.

  1. Tag de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger

I forbindelse med maling indenfor er det for det meste muligt at nå alle vægge samt loftet med en stige. Det er desværre ikke altid lige så let, hvis du skal male udenfor, hvor der kan være behov for hjælpemidler til at nå det ønskede områder. I den situation skal du altid huske på at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, så der ikke opstår farlige situationer.

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Livjægergade 33 st.th
2100 København Ø
20 16 17 86