Hvordan behandles bygningsfejl i øjet?

Bygningsfejl i øjet

Bygningsfejl i det ene eller begge øjne er mere eller mindre en almindelig diagnose hos mennesker. Typisk vil der være to måder at behandle bygningsfejl på. Den ene vil være at gøre det gennem briller eller linser, som man får hos optikeren. Den anden mulighed er at blive opereret for det, hvilket vil foregå hos en øjenlæge. Hvis du allerede nu ved, at du skal opereres, så kan det være en god idé, at finde en passende øjenlæge til formålet. Øjenlæger i København findes der rigtig mange af, så hvis du bor i hovedstaden kan du med fordel kontakte en af dem, og forhøre dig om dine muligheder. Nedenfor beskriver vi forskellen på disse to behandlinger, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Er du interesseret? Så læs med her.

Briller eller linser

Bygningsfejl behandles i langt de fleste tilfælde ved hjælp af briller eller kontaktlinser. Ved hjælp af optikerens udstyr kan han eller hun vurdere, hvor svært det står til med din bygningsfejl. Jo mere kompleks din bygningsfejl er, desto stærkere skal styrken også være på dine briller eller linser. I langt de fleste tilfælde vil en optiker kunne afhjælpe dig med en bygningsfejl, men der er naturligvis også risiko for, at det står så slemt til, at du bliver henvist til en autoriseret øjenlæge.

Operation

Hvis din bygningsfejl er kompleks og ikke er blevet behandlet i flere år, så skal der højst sandsynligt en operation til. Når du bliver henvist til en øjenlæge, så vil han eller hun foretage en række undersøgelser for at finde ud af, om en operation er hensigtsmæssigt. Hvis i sammen beslutter jer for, at operationen skal gennemføres, så skal du ikke frygte. Teknologien inden for øjenlægepraksis har udviklet sig meget og du kan dermed forvente et mindre indgreb med en laser. Du bliver lokalbedøvet med øjendråber, hvorefter kirurgen går ind og retter hornhinden, som sidder skævt. Fordi øjet kan virke som et følsomt sted på kroppen er det vigtigt, at du finder en øjenlæge, som du kan stole på før, under og efter operationen.

Der findes mange forskellige typer øjenlæger, og det er derfor ikke sikkert, at de alle kan dække dine tryghedsbehov. Derfor er det en god idé, at foretage en undersøgelse af, hvilke øjenlæger der findes og kontakte dem inden du tager en beslutning. Bor du i Århus, er der mange at vælge imellem. Øjenlæger i Århus er dygtige og professionelle, du skal blot vælge en, som kan dække dine behov. Held og lykke.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40