Terrazzos mange muligheder

terrazzos mange muligheder

Terrazzo er blevet vældig populært de seneste par år. Det skyldes ikke kun materialets stærke holdbarhed og slidstyrke, men i høj grad også, at kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge det til. Her får du fire gode råd til, hvordan du kan bruge terrazzo i din indretning. Artiklen er skrevet i samarbejde med P.G. & Søn ApS, håndværkerfirma med speciale i terrazzogulve.

Køkkenbord i terrazzo

Mange bruger primært terrazzo i badeværelset, men det hårdføre materiale kan også pynte i indretningen af køkkenet. Terrazzo er blevet moderne, og fordelen ved at få en bordplade til køkkenbordet i terrazzo er, at du kan vælge præcis hvilke nuancer og farvespil, der matcher køkkenets indretning. Fra sort over til helt lyse nuancer kan du få et unikt køkken med en terrazzobordplade.

Trappe i terrazzo

En anden, utraditionel mulighed for at anvende terrazzo i hjemmet er med en trappe i terrazzo. I stedet for en almindelig sten- eller marmortrappe kan du få mere liv i en kedelig gang eller udendørsområde med en trappe i terrazzo. De små sten i terrazzoen giver et unikt mønster, som ofte er mere spændende at se på end ensfarvede sten.

Terrazzofliser

Terrazzo har et smukt farvespil, og får du lagt flisegulv i boligen med fliser i forskellige farver, kan stenenes flotte mønster skabe ekstra liv i hjemmet. Det er en god idé blot at vælge to forskellige nuancer, da ingen af fliserne er 100% ens på grund af det uensartede mønster.

Terrazzogulv til badeværelset

En klassiker er at vælge terrazzogulv til badeværelset. Du kan både få det som flisegulv eller i en enkel nuance. Terrazzo passer særlig godt til badeværelset, fordi det kan tåle at blive vådt, men pas på – der kan nemt opstå kalkpletter hvis du bruger det i brusekabinen eller underbadekarret. Det kan forebygges ved at tørre det våde gulv af efter brug. Du skal også være opmærksom på, hvilke rengøringsmidler du bruger på terrazzogulv. Syreholdige rengøringsmidler er noget, du bør undgå helt, da det kan ætse gulvet. Sæbespåner eller natursæbe er de rengøringsmidler, der egner sig bedst til terrazzo.

Hvis du har et gammelt terrazzogulv i hjemmet, kan det være slidt eller have større kalkpletter. Her er den bedste løsning at få foretaget en professionel afslibning af gulvet. På den måde kan det blive genopfrisket og se ud, som om du har fået lagt helt nyt gulv.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
38 71 17 00