Få den rette kontorbelysning med LED

Når man sidder på et kontor en hel dag, er der nogle ting, der skal være i orden, for at man ikke påtager sig skader.

Nogle investerer i dyre kontorstole for ikke at få dårlig ryg, mens andre vælger at investere i hæve/sænkeborde af netop samme grund. Dette, og mange flere ting, er noget, der har en stor betydning for hverdagen, når man sidder på kontor.

Alligevel er der én ting, som mange faktisk ikke tænker over, nemlig belysningen. Belysningen har nemlig en større betydning i hverdagen, end mange lige er klar over. Kontorarbejde indebærer ofte en masse tid foran en computer, og hvis der ikke er den rette belysning, kan man faktisk ende med at ødelægge sine øjne.

Der findes et utal af forskellige former for belysning, men en af de bedste er uden tvivl LED. Ved at vælge den rigtige LED kontorbelysning sparer man både på el-omkostningerne, da de er energibesparende, samtidig med at man skåner miljøet af nøjagtig samme grund. Derudover skåner man også øjnene og dermed synet.

Hvis man bruger de gammeldags glødepærer, kan dette være med til at fremtvinge hovedpine og i værste tilfælde migræne. Vælger man i stedet at benytte sig af LED belysning, undgår man risikoen for disse problematikker. Grunden til at LED ikke giver disse skavanker er, at lyset virker mere naturligt, og dermed mere beroligende for øjnene.

Vi ved også alle, hvor vigtigt det er at få de naturlige vitaminer fra sollys. Dette får man ikke specielt meget af i vinterhalvåret, i hvert fald ikke, hvis man sidder indendørs på et kontor en hel dag. Igen giver LED en mere naturlig form for belysning, og kan derfor være med til at ”snyde” kroppen og sindet til at tro, at den modtager vitaminerne fra sollys.

Når man anskaffer sig nogle fede og moderne LED lamper, skal man også huske at indstille dem rigtigt. Med dette menes der, at de skal have den rette højde. En skrivebordslampe skal placeres således, at lyset vil være under øjenhøjde og kommer fra siden. Står lampen lige for, eller er lyset over øjenhøjde, kan dette nemlig medføre migræne. Dette er uanset om det er LED eller glødepærer, der er i brug, det har simpelthen noget at gøre med, hvordan hjernen og synsnerverne er modtagelige for lyset.

Så for at undgå hovedpine, migræne, irriteret og trætte øjne, er det utrolig vigtigt, at man sørger for at have den rette kontorbelysning.

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup